Kórejská spoločnosť Sungwoo Hitech pri Žiline buduje novú halu, ide však o čiernu stavbu


Foto: Kórejská spoločnosť Sungwoo Hitech pri Žiline buduje novú halu, ide však o čiernu stavbu Foto: skyscrapercity.com

Až občania museli upozorniť mesto Žilina na fakt, že Kórejská spoločnosť, ktorá v Žiline vyrába komponenty do automobilov, začala stavebné práce na veľkom pozemku v blízkosti svojej súčasnej výroby. Ide o bývalý areál spoločnosti Doprastav. Údajne by malo ísť o novú výrobnú halu, na tú však nemajú stavebné povolenie a takáto stavba by bola v rozpore s územným plánom.

Mesto o stavbe nevedelo, podnety od občanov preverilo a bude konať


„Zhruba asi pred týždňom sa občania obrátili na mesto Žilina s podnetom, že v blízkosti kórejskej spoločnosti je stavebný ruch, mesto si túto skutočnosť preverilo a ukázalo sa že je to pravda. Mesto bude konať v intenciách zákona, ale aké kroky vykonáme budeme môcť definovať až po oficiálnych výsledkoch štátneho stavebného dohľadu, ktoré nie sú ešte známe,” uviedol pre portál tvnoviny.sk hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Dozvedel som sa že nebola povolená a mesto mi povedalo že zastaví túto výstavbu. Keď rozširujú tú istú výrobu to znamená že sú v rozpore s územným plánom, lebo sú v území ktoré nepripúšťa takúto výrobu,” dodal pre tvnoviny.sk predseda stavebnej komisie Dušan Maňák.

Pozrite si reportáž TV Markíza






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TV Markíza