Vodiči sa čudujú, prečo je na Košickej stále červená. Policajti majú možnosť riadiť semafory


Foto: Vodiči sa čudujú, prečo je na Košickej stále červená. Policajti majú možnosť riadiť semafory

Vodiči nám hlásia veľké zdržania na Košickej a Ľavobrežnej, kde sa podľa ich slov tvoria rozsiahle kolóny. Ako už býva zvykom, Košická ulica sa vždy v piatok upcháva. Dopravu musia potom riadiť policajti.

Dnes nám však prišlo niekoľko správ, kde sa vodiči čudujú, prečo z niektorých smerov semafory púšťajú stále a z iných vôbec. Policajti majú po novom možnosť ovládať križovatku.

Ako sa nám podarilo zistiť, nová svetelná križovatka funguje tak, že umožňuje policajtom kedykoľvek zmeniť systém riadenia dopravy. Dopravný policajti tak v prípade kolón prepnú nastavenie tak, aby zelená bola len zo smerov, kde autá môžu pokračovať. V opačnom prípade, ak by zostala križovatka spustená v bežnom režime, vodiči by stáli priamo v nej, keďže nevedia ako platí zákon.

§ 20 Jazda cez križovatku

(3) Vodič nesmie vojsť na križovatku, ak mu situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, takže by bol nútený zastaviť vozidlo na križovatke; to neplatí, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez vozovku alebo pri odbočovaní doľava podľa § 19 ods. 4.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu