Záujem turistov o Žilinský kraj rastie, ubytovaný u nás bol takmer každý piaty návštevník Slovenska


Foto: Záujem turistov o Žilinský kraj rastie, ubytovaný u nás bol takmer každý piaty návštevník Slovenska
Skvelé čísla ukázala analýza návštevnosti ubytovania v Žilinskom kraji za prvý polrok roku 2015. Zariadenia cestovného ruchu v Žilinskom kraji ubytovali za prvých 6 mesiacov tohto roku presne 376 799 návštevníkov, čo predstavuje druhý najvyšší podiel v rámci ubytovaných turistov na Slovensku. S percentuálnym podielom 19,9% to znamená, že takmer každý piaty turista bol ubytovaný v Žilinskom kraji.

Populárny aj medzi Slovákmi


Viac ako dve tretiny - presnejšie 68,3 percenta (v aboslútnom vyjadrení 257 459 turistov) - z celkového počtu ubytovaných návštevníkov tvorili domáci. Zvyšných 119 340 návštevníkov pochádzalo zo zahraničia a tvorilo 31,7% ubytovaných turistov. Medziročne sa počet návštevníkov spolu v kraji zvýšil o 9,4 percenta oproti roku 2014. Pre TASR potvrdila informácie výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Žilinský turistický kraj Iveta Chabadová.

“Sme radi, že po miernej stagnácii v minulom roku návštevnosť rastie. Zvlášť sa veľmi tešíme z nárastu počtu slovenských návštevníkov nášho kraja, kde sa návštevnosť zariadení cestovného ruchu domácimi turistami zvýšila o 14,4 percenta” uviedol pre TASR predseda KOCR Žilinský turistický kraj Jozef Štrba. Podpora domáceho aj zahraničného cestovného ruchu prostredníctvom marketingu a propagácie bude aj naďalej jednou z prioritných aktivít KOCR.

Spolu viac ako milión nocí, na návštevníka takmer tri

Návštevníci v Žilinskom kraji prekonali aj významný miľník - spolu prenocovali takmer 1,043 milióna nocí. Zároveň toto číslo znamená prvenstvo medzi krajmi. Priemerne jeden návštevník prenocoval v Žilinskom kraji 2,8 nocí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TASR