Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zajtra, 15. októbra 2015. Rovnako sa koná aj Deň bielej palice


Foto: Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zajtra, 15. októbra 2015. Rovnako sa koná aj Deň bielej palice Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje na cestách vo vykonávaní osobitných kontrol pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Policajti vo štvrtok 15. októbra 2015 vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.


Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska v spolupráci s Prezídiom Policajného zboru SR pripravila pri príležitosti Svetového dňa bielej palice 6. ročník dopravno-výchovnej akcie Deň bielej palice. Celoslovenská akcia sa bude konať vo štvrtok 15. októbra v čase od 08.00 hod. do 12.00 hod. v 51 mestách na 60 priechodoch pre chodcov.


Žilina - Vysokoškolákov - v čase 09.00 – 11.00

Žilina - Hlinská - v čase 09.00 – 11.00

Na jednotlivých priechodoch sa akcia uskutoční v 2- hodinových intervaloch. Jej cieľom je upozorniť vodičov na chodcov so zrakovým postihnutím, ktorí sa pohybujú s bielou palicou či vodiacim psom. V Deň bielej palice budú nevidiaci figuranti – aktívni používatelia bielej palice na desiatkach priechodov pre chodcov signalizovať vôľu prejsť na opačnú stranu cesty. Cieľom akcie je zvyšovať povedomie vodičov o funkcii a význame bielej palice - pomôcke pre nevidiacich a slabozrakých ľudí a tým aj bezpečnosť nevidiacich chodcov i samotných vodičov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu