Rekonštrukciu interného oddelenia za 590 tisíc eur dokončia v decembri


Foto: Rekonštrukciu interného oddelenia za 590 tisíc eur dokončia v decembri

Dnes 13.10.2015 navštívil minister zdravotníctva Viliam Čislák Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina,  aby sa na vlastné oči presvedčil o súčasnom stave rekonštrukčných prác interného oddelenia. Tie riešia havarijný stav, vláda v minulom roku schválila dotáciu vo výške 590 000 eur.

“Vo FNsP Žilina je dnes stavebný ruch a verím, že v stanovenom termíne budú pacienti konečne v nových, zmodernizovaných priestoroch, ktoré určite privítajú aj zdravotnícki pracovníci. Ak všetko pôjde podľa harmonogramu, bude to vlastne vianočný darček. V novom roku pacienti teda budú môcť absolvovať potrebnú diagnostiku a terapiu vo vynovených, hygienických priestoroch, ktoré sú adekvátne pre fakultnú nemocnicu,” uviedol pre TASR Čislák.



Prvý víťaz odstúpil, nový je lacnejší

Elektronické trhovisko prinieslo rýchly výber zadávateľa, ministerstvo zdravotníctva si ho preto pochvaľuje. Prvý víťaz verejnej súťaže však odstúpil od realizácie, nový zhotoviteľ je ešte lacnejší. “Rýchly a efektívny bol ďalší výber dodávateľa stavby. Zatiaľ čo v klasickom verejnom obstarávaní sa nepodarilo vybrať dodávateľa ani za pol roka, v druhom prípade bol použitý postup zadávania zákazky prostredníctvom Elektronického trhoviska a táto metóda sa ukázala ako efektívna. Kým u zrušeného uchádzača cena ponuky predstavovala 580.065,56 eura, nový zhotoviteľ ju dokáže zrealizovať za 551.999,78 eura. Zmluva bola uzatvorená koncom septembra a dnes sa už realizujú stavebné práce. Aktuálne ide o opravy balkónov a búracie práce v exteriéroch,” informoval TASR hovorca rezortu zdravotníctva.

Nový riaditeľ Mačuga verí, že rekonštrukciu stihnú


Pozitívne sa ohľadom ukončenia rekonštrukcie vyjadril aj riaditeľ FNsP Žilina Ivan Mačuga. Ten zároveň dodal, že v pláne je oprava balkónov, zábradlí, výmena okien, obnova priestorov interného oddelenia vrátane úprav vnútorných rozvodov i povrchov. Výmenou prejdú aj sanitárne zariaďovacie predmety. “Práce majú byť ukončené do konca decembra 2015 a verím, že budú pokračovať v takom svižnom tempe, ako sa začali,” špecifikoval pre TASR Mačuga.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu