Obyvateľom sídliska Hliny vadia prevádzky na Hlinskej a Gabajovej. Mesto rokovalo s prevádzkarmi


Foto: Obyvateľom sídliska Hliny vadia prevádzky na Hlinskej a Gabajovej. Mesto rokovalo s prevádzkarmi Foto: Mesto Žilina

Obyvateľov sídliska Hliny v Žiline trápi nočný život v prevádzkach medzi Hlinskou a Gabajovou ulicou. Mesto zvolalo v utorok 6. októbra stretnutie so zástupcami jednotlivých prevádzok, na ktoré sa sťažovali obyvatelia.

Poslanci a majitelia rokovali o riešení tejto situácie. Obyvatelia Hlín sa obrátili na mesto Žilina s prosbou o pomoc, aby v rámci svojich kompetencií zabezpečilo rešpektovanie nočného pokoja v podnikoch v danej lokalite. Mesto nemá kompetencie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ani iných štátnych orgánov so sídlom v Žiline, ktoré by mohli zakročiť pri porušovaní zákona, vedenie sa však snaží dohodnúť s prevádzkarmi podnikov.

Prevádzkari majú predložiť plán rešpektovania nočného pokoja a zabezpečenia bezpečnosti miestnych obyvateľov. Tieto prevádzky navštevuje nielen mládež z mesta a okolia, ale aj vysokoškolskí študenti z internátov.

„Mesto má záujem na tom, aby aj prevádzkari fungovali a mladí sa mali kde zabaviť. Je však potrebné dbať na rešpektovanie nočného pokoja a bezpečnosti. Na stretnutí s prevádzkarmi sme dospeli ku konsenzu, že prevádzky pripravia plán a zámery na elimináciu ich negatívnych vplyvov na nerušený život obyvateľov priľahlých bytových domov,“ uviedol prvý zástupca primátora Patrik Groma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu