Žilinským kriminalistom sa podarilo chytiť muža, ktorý sa vlámal rozbitím okna do vozidla


Foto: Žilinským kriminalistom sa podarilo chytiť muža, ktorý sa vlámal rozbitím okna do vozidla
Galéria: 8 fotiek

Skvelú prácu odviedli žilinskí kriminalisti v prípade 41-ročného muža, ktorý za bieleho dňa rozbil výplň okna na automobile a z jeho interiéru odcudzil doklady, peniaze či USB kľúče. “Žilinskí kriminalisti v uplynulých dňoch vykonali v Žiline akciu zameranú na odhaľovanie majetkovej trestnej činnosti. V ich rukách skončil 41 ročný muž (z okresu Žilina), ktorého poverený príslušník Policajného zboru obvinil z prečinu krádeže. Obvinený muž sa vo štvrtok 1. októbra predpoludním v Žiline vlámal do motorového vozidla Renault Master.”

“Poškodil sklenenú výplň na dverách vozidla a z jeho priestoru odcudzil pánsku taštičku. Na úteku z miesta odhodil časť odcudzených vecí do kontajnera. Následne bol zadržaný žilinskými kriminalistami a predvedený na policajný útvar. V odcudzenej taštičke sa nachádzali osobné doklady, peňaženka, peniaze, kľúče, kozmetika, žuvačky aj USB kľúče. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 300.-€,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík

Mužovi hrozia tri roky za mrežami


Ak sa mužovi podarí preukázať vinu, môže si ísť sadnúť za mreže až na tri roky. “Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,” uzavrel Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ