ŽILINA INTERNATIONAL JAZZ CONTEST - nová medzinárodná jazzová súťaž v Žiline


Foto: ŽILINA INTERNATIONAL JAZZ CONTEST - nová medzinárodná jazzová súťaž v Žiline
Galéria: 4 fotky
Foto: zilina-gallery.sk
Koncom septembra sa nám v Žiline predstavia finalisti novej  medzinárodnej súťaže určenej pre mladé kapely a zoskupenia všetkých hudobných tendencií a štýlov, ktoré interpretujú džezovú hudbu. Finále súťaže bude prebiehať naživo v dňoch 25. a 26. septembra v Malej sále konzervatória Žilina a organizuje ho Mesto Žilina v spolupráci s Mestským divadlom Žilina a občianskym združením GIG.
 
Počas dvojdňovej súťaže vás čakajú koncerty plné džezu. V piatok sa ako prvý finalista predstaví OLÁH KRISZTIÁN TRIO (HU), ktorého repertoár sa skladá z vlastných kompozícií, džezových štandardov, ale aj interpretácií klasických skladieb. Po ňom bude nasledovať BALASZ  BALOGH QUINTET (HU/AT/ME), v ktorom sa predstavia hudobníci ako Filip Gavranovic, Thomas Wilding, Thomas Froschl či Lajos Toth.
 
Ďalší deň súťaže otvorí projekt popredného slovenského klaviristu Ľudovíta Kotlára - ĽUDO KOTLÁR TRIO (SK/PL), ktorý sa hlási k odkazu tria Reda Garlanda a Sonnyho Clarka. Súťaž uzavrie kvartet MATYAS GAYER/SANDOR MOLNAR QUARTET (HU/UA).
 
Návštevníci, ktorí si zakúpia vstupenku na ŽILINA INTERNATIONAL JAZZ CONTEST, získavajú 20% zľavu na piatkový koncert (23.10.) Bratislavských jazzových dní v Žiline, na ktorom sa predstaví aj víťaz tejto súťaže.
 
Predpredaj vstupeniek: v pokladnici Mestského divadla Žilina - 7 € (2 dni), 5 € (1 deň)
Viac informácií o festivale a program nájdete na www.zilinajazz.com, www.divadlozilina.eu a www.facebook.com/zilinajazz

Miesto: -
Dátum: 25.09.2015 - 08:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestské divadlo Žilina