Žilinské mažoretky opäť úspešné. Na európskom šampionáte v Brne získali tieto ocenenia


Foto: Žilinské mažoretky opäť úspešné. Na európskom šampionáte v Brne získali tieto ocenenia

Žilinské mažoretky Diana získali na európskom šampionáte v Brne tri pódiové umiestnenia. Seniorky (od 15 rokov) obsadili prvé miesto v kategórii baton (palička) veľká formácia. Juniorky (od 9 do 14 rokov) obsadili v tej istej kategórii taktiež prvé miesto a kadetky (od 8 do 11 rokov) v rovnakej kategórii obsadili druhé miesto. Primátor mesta Žilina Igor Choma prijal úspešné mažoretky na Radnici.

“Mažoretky Diana nám opäť spravili radosť tým, že sa presadili na medzinárodnej súťaži. Mňa osobne, ale aj mesto Žilina veľmi teší váš úspech a prajem vám, aby takýchto úspechov bolo čoraz viac,” dodal primátor.

Mažoretky prišli na Radnicu v slávnostnom sprievode cez Mariánske námestie, ktorým predstavili svoje víťazné formácie z majstrovstiev Európy. Príprave mažoretiek sa venuje vedúca súboru Ľudmila Štefková. Osobnými trénerkami sú Andrea Funtiková, Lucia Ľuptáková a Ivana Matejovičová. Žilinské mažoretky Diana z Centra voľného času v Žiline (Kuzmányho 105) budúci rok oslavujú 25 rokov svojej existencie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu