Dnes ráno spadol z kompy v Strečne nákladiak do Váhu


Foto: Dnes ráno spadol z kompy v Strečne nákladiak do Váhu
Galéria: 2 fotky

Vo štvrtok prijali okolo 9:30 hod. žilinskí hasiči hlásenie o tom, že sa Tatra zošmykla z kompy do Váhu. Podľa slov oznamovateľa z nej vytekala nafta.

Hasiči okamžite vyrazili na miesto udalosti a po príchode ihneď začali so zabezpečením miesta, kde nafta unikla. Vozidlo, ktoré sa zošmyklo do vody bolo nákladné vozidlo značky Scania. Nákladiak bol plne naložený ťažkými kameňmi. Pri udalosti našťastie nedošlo k zraneniu osôb, ale došlo len k poškodeniu kompy. Vodič nákladiaku mal pri vchádzaní na kompu prudko zabrzdiť, následkom čoho sa kompa pohla od brehu. Oceľové laná istiace kompu sa odtrhli.

Zasahujúci hasiči museli použiť norné steny na zabránenie znečistenia vodného toku. Aj napriek veľkému množstvu uniknutej nafty sa im podarilo znečistený úsek ohraničiť a zasypať uniknutú naftu. 15-tonové nákladné vozidlo sa podarilo vytiahnuť za pomoci hasičského žeriavu Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Pred vytiahnutím z vody však museli vyložiť náklad. Kompa zostane pravdepodobne niekoľko dní nefunkčná.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu