Na rakúskej diaľnici sa udusili v dodávke s logom HYZA desiatky utečencov


Foto: Na rakúskej diaľnici sa udusili v dodávke s logom HYZA desiatky utečencov Foto: Kronen Zeitung Twitter

Podľa Kronen Zeitung sa mohlo v dodávke na rakúskej diaľnici neďaleko slovenských hraníc udusiť približne 20 až 50 utečencov. Dodávka pritom podľa špekulácií mohla byť odstavená pri ceste dlhšiu dobu. Podľa medializovaných správ uviedla spoločnosť Agrofert, do ktorej portfólia HYZA patrí, že informácie o dodávke majú zatiaľ len z médií. Nepotvrdili tak ani to, či im vozidlo chýba.

Podozrivé vozidlo nahlásil zamestnanec lokálnej spoločnosti na polícii, tá po obhliadke objavila telá pravdepodobne nelegálnych imigrantov. Tamojšie médiá tému rozoberajú a rakúska ministerka vnútra Johanna Mikl-Leitner zu Mittag uviedla, že objav tiel je tragédia a temný deň pre Rakúsko. Prevádzači, ktorí situáciu spôsobili, podľa jej slov patria za mreže.

Aktualizácia: Auto podľa informácií Agrofertu kedysi patrilo spoločnosti Hyza, tá ho však predala. Nový majiteľ tak pravdepodobne neprelepil staré vizuály, Hyza má podobných vozidiel spolu 6. Všetky sa však pohybujú na Slovensku. Maďarské médiá prišli s informáciou o to, že vozidlo zaregistroval občan z Rumunska v Kecskeméte. Vodič dodávky je stále na úteku.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu