Nezodpovedná matka alkoholička: Dieťa malo pri pôrode 2 promile


Foto: Nezodpovedná matka alkoholička: Dieťa malo pri pôrode 2 promile Foto: ilustračné - parentmap.com

 

S veľmi nešťastným a smutným prípadom sa museli popasovať lekári v žilinskej nemocnici, kedy zachraňovali život opitému novorodencovi. Jeho nezodpovedná matka počas celého tehotenstva pila alkohol, pričom aj predčasný pôrod prebiehal v stave opilosti. Chlapček, ktorý po pôrode javil silné abstinenčné príznaky, si následky neuváženého konania matky ponesie do konca života. Napriek tomu sa ho však podarilo zachrániť.

O nezodpovednosti matky hovorí aj fakt, že 26-ročná Gabriela nebola počas tehotenstva ani na jednej lekárskej prehliadke. Nezáujem o dieťa alebo problémy s alkoholom vyústili pri predčasnom pôrode. Podobná dávka alkoholu môže byť pre novorodenca smrteľná.

Dieťa po pôrode trpelo, muselo byť pod silnou dávkou liekov


Podľa portálu tvnoviny.sk mal po narodení chlapec silné abstinenčné príznaky, v Žilinskej fakultnej nemocnici bojoval o život. Ten sa aj vďaka lekárom a silným liekom na upokojenie podarilo nakoniec zachrániť. Matka sa o svoje čerstvo narodené dieťa nezaujíma, už sa nachádza v profesionálnej rodine. Okrem psychických porúch môžu mať deti, ktoré sa narodili matkám závislým od alkoholu, aj anatomické poruchy. Konkrétne môžu mať menšie očká či vyhladenú a úzku hornú peru.


Mentálna deformácia sa nemusí prejaviť hneď, problémy s intelektom sa môžu vyvinúť až v puberte.

Pozrite si reportáž TV Markíza

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu