Tréner Guľa v zápase s Athletic Bilbaom nemieni betónovať


Foto: Tréner Guľa v zápase s Athletic Bilbaom nemieni betónovať

Už 20. augusta o 20:15 hod. privíta MŠK Žilina na Štadióne pod Dubňom španielsky veľkoklub Atheltic Club Bilbao v rámci prvého zápasu play off Európskej ligy UEFA. Tréner žltozelených Adrián Guľa si je vedomý sily súpera, ktorý niekoľko dní dozadu porazil v dvojzápase o španielský superpohár FC Barcelonu, no meniť herný štýl nemieni.

„Tým, že nám vyžrebovali Bilbao, sme nič nezmenili, že sme začali zrazu učiť chlapcov niečo iné, že budeme hrať úplne iným spôsobom hry ako sa snažíme. Nebudeme to prekopávať celé za štyri dni, to ani nejde a bol by to aj veľký problém pre hlavu hráča,“ uviedol Guľa na tlačovej konferencii.

Vyhrať môže hocikto, v tom je krása futbalu

Zvesenú hlavu nemá ani kapitán šošonov Viktor Pečovský. „Takéto zápasy sú pre mňa sviatkom a nie len pre mňa. Futbal je v tom krásny, že môže vyhrať hocikto s hocikým, čo sme potvrdili aj zápasom proti Španielsku. Verím, že aj po tomto stretnutí budem mať s nimi dobrú bilanciu. Hneď po vyžrebovaní sme vedeli, že nás čaká kvalitný tím, čo potvrdili aj teraz s Barcelonou v španielskom Superpohári. Vo futbale je každý zápas iný a ak budú hrať niečo iné ako s Barcelonou, tak to môže byť naša výhoda. Verím tomu, že ak sa nám podarí ich zaskočiť, tak to môže skončiť dobrým výsledkom,“ uviedol Pečovský na margo atraktívneho súpera.



Defenzívnu stratégiu vylúčil aj komridelník: „Pôjdeme do zápasu s nasadením, s kvalitným kontaktom, s kvalitným súbojom v defenzíve, ale určite aj s odvahou. Jednoducho táto odvaha a ofenzíva nás dostala až do play off a určite ne tom nechceme nič meniť,“ doplnil Guľa. Problémom pri zranení Kamerunčana Ernesta Mabouku bol v doterajšom putovaní Európskou ligou post na pravej strane defenzívy, v dnešnom zápase by ho nemohol nahradiť ani vykartovaný mladík Nikolas Špalek. Guľa však verí, že Mabouka už do súboja proti Bilbau zasiahne. „Má za sebou predzápasový tréning a absolvoval ho celý, hoci v niektorých situáciách to nie je ešte stopercentné, ale verím, že bude pripravený hrať,“ vyslovil želanie Guľa.

Medzi ďalšie citeľné straty patrí dlhodobo absentujúca opora obrany Jozef Piaček, a to aj napriek tomu, že počas stredajšieho tréningu sa individuálne pripravoval. Ofenzívne rady zase pravdepodobne nevystuží zranený Jaroslav Mihálik, ktorého po zápase s Ružomberkom postihli problémy s kolenom. Španieli priletia na Slovensko poobede, v stredu večer o 19:30 je naplánovaná tlačová konferencia na čele s trénerom hostí Ernestom Valverdem. Tréning čaká futbalistov Athletica o 20:00 na hlavnom štadióne MŠK Žilina, pre média je tréning prístupný iba prvých 15 minút.

Pozrite si vtipnú videospomienku na zápas s Poltavou




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mskzilina