Sungwoo Hitech plánuje v Žiline stovky pracovných miest


Foto: Sungwoo Hitech plánuje v Žiline stovky pracovných miest Foto: swhitech.cz

Zo zverejneného investičného zámeru spoločnosti Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o. vyplýva, že firma plánuje v Žiline realizovať výstavbu a prevádzku nového komplexu na zabezpečenie výroby plechových komponentov pre automobilový priemysel. Už v súčasnosti pracuje jestvujúca výroba v nepretržitej prevádzke, v novej výrobnej hale by mohla byť tiež trojzmenná prevádzka. V každej zo zmien by malo pracovať spolu 100 nových zamestnancov, predpokladá sa, že 85% bude mužov a 15% žien.

Výroba sa bude sústredovať na plechové komponenty pre automobilový priemysel. Ide najmä o poloautomatizované alebo plnoautomatizované činnosti ako je zváranie výliskov z plechu do finálnych produktov, karosárskych dielcov, napríklad dverí, podláh, čiel kapôt, striech a iných častí. Odberateľom bude susedná automobilka KIA Slovakia. Výlisky z plechov bude dodávať vlastný závod Sungwoo Hitech v Ostrave.


Kapacity nestíhali expanzii výroby

Investíciu firma zdôvodňuje nedostačujúcou súčasnou kapacitou. “Kapacity existujúceho výrobného objektu vzhľadom na intenzifikáciu výroby automobilov nepostačujú pokryť ďalšiu expanziu výroby, nakoľko v jestvujúcich priestoroch nie je možné zabezpečiť jej ďalšie rozšírenie,” uviedla vo svojom zámere. Ďalším pozitívom bude zníženie intenzity kamiónovej dopravy medzi pobočkami v Žiline a Ostrave. “Vybudovaním nových výrobných priestorov sa zníži intenzita kamiónovej dopravy medzi spoločnosťami Sungwoo Hitech v Ostrave a Sungwoo Hitech v Žiline,” dodala spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia.

Firma Sungwoo Hitech je dodávateľom komponentov pre spoločnosti Hyundai Motors a KIA Motors Slovakia, vznikla v roku 2006 a jej predmetom činnosti je najmä výroba kovových konštrukcií, výroba motorových vozidiel vrátane ich motorov. Základné imanie spoločnosti je podľa obchodného registra vo výške 8,44 milióna eur. Spoločníkov firmy tvoria juhokórejské subjekty Sung Woo Hitech Co. Ltd., I-zone Co. Ltd. a Lee Myung Keun.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu