Rekonštrukcia Rosenfeldovho paláca napreduje. Primátor vykonal obhliadku


Foto: Rekonštrukcia Rosenfeldovho paláca napreduje. Primátor vykonal obhliadku

Primátor mesta Žilina Igor Choma bol na obhliadke Rosenfeldovho paláca, aby sa informoval o napredovaní prác a termínoch stanovených v projekte rekonštrukcie. Počas prehliadky sa zaujímal o to, ako sa zachovávajú architektonické prvky v tejto jedinečnej secesnej budove.

Rosenfeldov palác je pre mesto Žilina architektonický skvost. Preto osobne dohliadam na priebeh rekonštrukcie tak, aby sa zachovala jeho historická krása. Kontrolné dni vykonávame aj z dôvodu, aby boli dodržiavané časové harmonogramy a nevznikal tak sklz pri jeho následnom odovzdaní,“ dodal primátor Igor Choma.

Momentálne prebieha čistenie čelnej fasády od sekundárnych premalieb, odstraňuje sa plechová krytina a debnenie, prebieha výmena krokiev na časti krovu nad schodiskom, montáž medenej krytiny zo zadnej časti objektu, pokračuje odstraňovanie sekundárnych premalieb interiérových omietok, opravy omietok, pokračuje realizácia rozvodov elektroinštalácie.

Rekonštrukcia Rosenfeldovho paláca v Žiline sa rozbehla naplno od júna tohto roka. Predpokladaný termín ukončenia rekonštrukčných prác je naplánovaný na apríl 2016. O priebehu rekonštrukcie či o histórii tejto významnej žilinskej secesnej pamiatky sa môže verejnosť dozvedieť aj prostredníctvom stránky: http://rosenfeld.zilina.sk/.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu