Prejazd cez most v Krasňanoch bude počas najbližšieho víkendu obmedzený, nákladnú dopravu nad 29 ton vylúčia


Foto: Prejazd cez most v Krasňanoch bude počas najbližšieho víkendu obmedzený, nákladnú dopravu nad 29 ton vylúčia Foto: Žilinský samosprávny kraj

Frekventovanú komunikáciu druhej triedy II/583 v smere zo Žiliny na Terchovú postretnú počas najbližšieho víkendu (8. a 9. októbra) ďalšie dopravné obmedzenia. Tie si vyžiadala rekonštrukcia mosta vedúceho ponad vodný tok Varínka v katastrálnom území obce Krasňany, kde sa po začatí stavebných prác ukázalo, že objekt je v horšom stave ako predpokladal samotný zhotoviteľ.

Uzávera mosta je plánovaná zo soboty 8. októbra od 21.00 hod. do nedele 9 októbra 5.00 hod. Po komunikácií s Okresným úradom, dopravným inšpektorátom aj zhotoviteľom je úplná uzávierka plánovaná iba pre nákladné vozidlá nad 29 t, tie budú odklonené cez katastrálne územie obce Strečno,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

Výnimka platí pre zložky integrovaného záchranného systému, ktorým bude prejazd umožnený bez akýchkoľvek obmedzení. Práce na mostnom objekte nenarušia ani pravidelný chod prímestskej autobusovej dopravy, ktorá sa naďalej bude riadiť zavedeným cestovným poriadkom.



Ostatným osobným automobilom bude umožnený prejazd v časových intervaloch 20 až 30 min, pričom časový interval bude závisieť od dĺžky pracovných cyklov,“ doplnila Lacová, ktorá zároveň upozorňuje, že vo vyhradenom čase bude prejazd motoristov riadený prítomným regulovčíkom.

Dopravná situácia na území obce Krasňany by sa mala do pôvodnému stavu, ako ho poznáme v súčasnosti, vrátiť v nedeľu 9. októbra o 5.00 hod. Bezpečnosť na moste bude následne zaistená vybudovaním podperného lešenia, vďaka ktorému bude opäť obnovený aj prejazd vozidiel nad 29 t.

Práce sú plánované tak, aby do začatia zimnej údržby t. j. 1. novembra bol most v provizórnom stave prejazdný obojsmerne,“ spresnila Lacová, podľa ktorej budú dotknuté obce a prevádzkovatelia prímestskej dopravy informovaní o plánovanej uzávere mosta a ďalšom postupe prác prostredníctvom oficiálneho listu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu