Opitý vodič v Čadci zrazil matku s dvomi malými deťmi, ktoré kráčali po chodníku


Foto: Opitý vodič v Čadci zrazil matku s dvomi malými deťmi, ktoré kráčali po chodníku Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Po tragickej nehode na autobusovej zastávke v Bratislave, ktorú zapríčinil opitý vodič, sa na celom Slovensku zvýšil počet policajných kontrol motoristov. Alkohol za volantom však napriek tomu spôsobil ďalšiu nehodu v Žilinskom kraji, ktorej obeťami sa stali pešie osoby na chodníku.

Ku kolízii opitého vodiča s tromi chodcami došlo dnes 5. októbra približne o 13:40 hod. popoludní v čadčianskej mestskej časti U Siheľníka. Policajní vyšetrovatelia zistili, že osobné motorové vozidlo značky Peugeot viedol 37-ročný vodič po komunikácii druhej triedy II/487 od obce Raková smerom do Čadce.


„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin v smere jazdy prešiel s vozidlom na chodník, kde došlo k stretu osobného motorového vozidla a chodkyne s dvoma maloletými deťmi,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Osobné auto zostalo po kolízii prevrátené na chodníku. Jeho vodič bol spolu s matkou a malými deťmi transportovaný do nemocnice. Policajti motoristu podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pri ktorej nafúkal až 1,79 promile (0,86 mg/l).

„Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu