Po zmene dopravného značenia pod Rondlom došlo k prvej nehode, auto skončilo na zvodidlách


Foto: Po zmene dopravného značenia pod Rondlom došlo k prvej nehode, auto skončilo na zvodidlách Foto: Facebook/Adam Svacho

Počas prvého októbrového víkendu došlo na mestskom okruhu v Žiline k významnej zmene v organizácii dopravy. V tesnej blízkosti frekventovanej okružnej križovatky Rondel pribudla značka STOP a nové vodorovné dopravné značenie vrátane dočasných mobilných zvodidiel.

Najväčšou zmenou je zbiehanie troch jazdných pruhov do jedného v smere od kruhového objazdu na Bratislavu a Čadcu. Prednosť pritom podľa nového značenia nemajú vozidlá prichádzajúce z okružnej križovatky, ale autá prechádzajúce popod Rondel.

Na nečakanú zmenu dopravného značenia sa sťažuje množstvo motoristov. Niektorí si totiž značku STOP všimnú na poslednú chvíľu, čím vznikajú nebezpečné situácie na ceste. Dnes na tomto úseku došlo aj k prvej dopravnej nehode.

Vozidlo smerujúce na Bratislavu sa po zjazde z okružnej križovatky Rondel z doposiaľ neznámych dôvodov zaseklo podvozkom na dočasne umiestnených mobilných zvodidlách medzi jazdnými pruhmi. Na mieste aktuálne zasahuje polícia, tvoria sa mierne kolóny.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu