Agresívny muž rozbil dvere na neurológii v žilinskej nemocnici, dožadoval sa svojej partnerky


Foto: Agresívny muž rozbil dvere na neurológii v žilinskej nemocnici, dožadoval sa svojej partnerky Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Včera večer sa v žilinskej nemocnici odohral nepríjemný incident. Agresívny muž sa pokúsil násilím vniknúť na dve oddelenia, pričom spôsobil nielen škodu na majetku, ale najmä noc plnú strachu pre zamestnancov a pacientov. O neželanej návšteve informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Neznámy muž vstúpil do areálu nemocnice v pondelok 3. októbra vo večerných hodinách. Najskôr zamieril na urgentný príjem, kde mal podľa svedkov hľadať svoju partnerku. Následne pokračoval na oddelenie neurológie, kde sa jeho správanie vystupňovalo do fyzického útoku.

Muž sa správal mimoriadne agresívne a potom, ako mu pracovníci oddelenia oznámili, že uvedená žena sa na neurológii nenachádza, pokúsil sa na oddelenie dostať násilím, rozbil sklenú výplň dverí,“ popisuje incident žilinská nemocnica.

Prítomní zamestnanci okamžite privolali políciu, ktorá zdokumentovala útok a jeho následky. Agresívneho muža sa príslušníkom polície podarilo vypátrať v priebehu niekoľkých hodín. Viac než poškodené dvere však vedenie nemocnice trápi psychická ujma personálu, ktorý slúžil včera v nočných hodinách.

„Škodu na majetku opravíme ešte tento týždeň, no strach a stres, ktorý prežívajú naši kolegovia opraviť nedokážeme. K podobným útokom v nemocniciach, záchrankách či ambulanciách dochádza stále častejšie. Otázka znie, dokedy bez tragických následkov,“ dodala žilinská nemocnica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu