Motoristi kritizujú zmenu organizácie dopravy pod Rondlom, viacerí spozorujú značenie na poslednú chvíľu


Foto: Motoristi kritizujú zmenu organizácie dopravy pod Rondlom, viacerí spozorujú značenie na poslednú chvíľu Foto: Facebook/Danka Dada

V oblasti žilinskej križovatky Rondel sa počas víkendu udialo niekoľko výrazných zmien v organizácii automobilovej dopravy. V smere jazdy od okružnej križovatky na Bratislavu a Čadcu sa tri jazdné pruhy zbiehajú do jedného, pričom na tomto úseku cesty pribudla aj nová značka STOP. 

Členovia facebookovej skupiny reflektujúcej dopravnú situáciu v Žiline a okolí upozorňujú na nebezpečnú situáciu, ktorá v súvislosti s novým dopravným značením nastala. „Na ceste pod Rondlom každú chvíľu počuť brzdy áut kvôli značke STOP,“ uviedla jedna z nich. 

Viacerí motoristi totiž dopravné značenie zbadajú až na poslednú chvíľu, v dôsledku čoho sú nútení prudko zabrzdiť. To zvyšuje šance, že by na predmetnom úseku cesty mohlo dôjsť k dopravnej nehode, napriek vyhláške o dodržiavaní bezpečnostnej vzdialenosti medzi vozidlami počas jazdy.

Ostatným motoristom sa preto odporúča zvýšiť opatrnosť pri prechádzaní týmto úsekom. Nové dopravné značenie na Mostnej ulici je len dočasné a malo by súvisieť s pripravovaným uzavretím Kysuckej ulice, kde sa práve buduje kruhový objazd. O stanovisko sme v tejto veci požiadali žilinskú políciu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu