Po nehode v Žiline namerali vodičovi takmer tri promile, vozidlo skončilo prevrátené v priekope


Foto: Po nehode v Žiline namerali vodičovi takmer tri promile, vozidlo skončilo prevrátené v priekope
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na Hôreckej ceste v Žiline došlo v sobotu 1. októbra k dopravnej nehode. Informovala o nej Gabriela Kremeňová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 30 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Audi v Žiline, v smere jazdy na obec Hôrky.

„Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo cestu vpravo, kde došlo k nárazu do obrubníka, zvodidla a stĺpa trolejového vedenia. Potom sa s vozidlom vrátil späť na cestu, prešiel do protismeru, kde narazil do zvislého dopravného značenia, zišiel do priekopy, kde došlo k prevráteniu vozidla,“ dodala krajská policajná hovorkyňa. 

Po dopravnej nehode vyšla vodičovi pozitívna dychová skúška s výsledkom 1,36 mg/l, čo je 2,83 promile. V priebehu uplynulého víkendu však nešlo o jedinú dopravnú nehodu zapríčinenú alkoholom. Podobné prípady polícia zaevidovala aj v Kysuckom Novom Meste, Martine a Lietavskej Lúčke. Všetci štyria vodiči čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu