Prímestskú dopravu na Hornom Považí, Kysuciach a Turci bude najbližších 10 rokov zabezpečovať SAD Žilina


Foto: Prímestskú dopravu na Hornom Považí, Kysuciach a Turci bude najbližších 10 rokov zabezpečovať SAD Žilina Foto: ilustračné

Prímestskú autobusovú dopravu v regiónoch Horné Považie, Kysuce a Turiec bude aj naďalej poskytovať spoločnosť Slovenská autobusová doprava (SAD) Žilina. Zmluvu o zabezpečení služieb prímestskej autobusovej dopravy na obdobie desiatich rokov podpísali vo štvrtok 29. septembra zástupcovia dopravcu s vedením Žilinského samosprávneho kraja.

Verejné obstarávanie vyhlásili podľa hovorkyne ŽSK Evy Lacovej v júli 2021. Do každej zo súťaží sa s ponukami zapojili dve dopravné spoločnosti. Uskutočnilo sa viacero kôl objasňujúcich otázok a odpovedí a na základe podnetov uchádzačov počas obstarávania došlo k úpravám zmluvných podmienok.

„Na súťaži sa podieľalo viacero odborníkov a odborných poradcov, z externého a interného prostredia, veľký kus práce odviedla právnická kancelária a taktiež v rámci prípravy odborných podkladov kolegovia z Integrovanej dopravy Žilinského kraja,“ doplnila riaditeľka odboru dopravy Gabriela Tisoňová.

SAD Žilina zvíťazila s ponúknutou maximálnou celkovou ročnou cenou v dopravnom regióne horné Považie vo výške 10,5 milióna eur, v dopravnom regióne Kysuce 7,72 milióna eur a v dopravnom regióne Turiec 4,18 milióna eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu