Náhľad do reality vojnového frontu v Charkove príde do Žiliny predstaviť dokumentárny režisér Pavol Pekarčík


Foto: Náhľad do reality vojnového frontu v Charkove príde do Žiliny predstaviť dokumentárny režisér Pavol Pekarčík Foto: stanica.sk

O živote na Ukrajine príde v stredu 28. septembra o 18.00 hod. do kultúrneho priestoru Stanice Žilina - Záriečie porozprávať košický kameraman a režisér dokumentárnych filmov Pavol Pekarčík. Ten sa prvýkrát dostal na frontovú líniu na Donbase v roku 2016.

Tento rok susednú krajinu Slovenska zasiahla 24. februára invázia z Ruska. Už krátko po jej začiatku zorganizoval Pekarčík prevoz tisícov detských kníh pre ukrajinské deti na Slovensku, no tam jeho príbeh neskončil. „Mesiac čakal na dodávku kvalitnej prilby a neprestrelnej vesty a s touto výbavou odišiel na Ukrajinu, kde strávil tri mesiace, pričom sa pohyboval najmä v okolí Charkova,“ uvádza Stanica Žilina - Záriečie.

Jeho najnovší film, ktorý dokončuje ešte v priebehu septembra, sa sústreďuje na dvojicu detí ukrývajúcich sa od začiatku vojny v kryte. “Našli sme stanicu metra a chlapca a dievča, ktorí v nej žili, a začali sme natáčať na kraji sídliska. V metre je kopa ľudí a tam sa to odohráva,” vysvetlil Pekarčík.


Miesto: Stanica Žilina - Záriečie
Dátum: 28.09.2022 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu