Na Liptove sa zrazilo osobné auto s dodávkou, 75-ročný vodič kolíziu neprežil


Foto: Na Liptove sa zrazilo osobné auto s dodávkou, 75-ročný vodič kolíziu neprežil Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na Liptove došlo dnes 26. septembra krátko pred poludním k tragickej nehode, pri ktorej zahynul starší vodič osobného motorového vozidla. O nešťastnej udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Polícia aktuálne dokumentuje kolíziu osobného automobilu značky Škoda a dodávky Fiat Ducato, ktorá sa stala približne o 11:15 hod. na komunikácii druhej triedy II/584 na území obce Huty. Podľa doposiaľ zistených informácií viedol osobné vozidlo 75-ročný muž smerom od Zuberca do Liptovského Mikuláša.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin v pravotočivej zákrute prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim motorovým vozidlom Fiat Ducato, ktoré viedol 34 ročný muž,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Život staršieho vodiča sa po nehode, žiaľ, nepodarilo zachrániť. Pri kolízii sa zranila aj jedna spolujazdkyňa, ktorá bola následne záchrannými zložkami transportovaná do nemocnice. Vodič dodávky bol na mieste podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom.

„U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu