Rekonštrukcia mosta a vybudovanie cyklotrasy cez Oravskú priehradu má stáť viac než 10 miliónov eur


Foto: Rekonštrukcia mosta a vybudovanie cyklotrasy cez Oravskú priehradu má stáť viac než 10 miliónov eur Foto: google.com

Žilinský samosprávny kraj plánuje rekonštrukciu mostného objektu ponad Oravskú priehradu, po ktorom vedie komunikácia tretej triedy III/2273 z Námestova do Tvrdošína. Vedenie župy o pripravovanom projekte informovalo v príspevku na sociálnej sieti.

Súčasťou prestavby mosta má byť aj vybudovanie cyklochodníka a chodníka pre peších. Týmto krokom by došlo k prepojeniu existujúcej cyklotrasy vedúcej po jednej strane vodnej nádrže s nábrežím mesta Námestovo.

„Žilinský samosprávny kraj po dohode s vysúťaženou firmou na projektovú dokumentáciu dohodol na doprojektovaní, resp. rozšírení cestného mosta aj o cyklotrasu a napojenie cyklochodníka na cestnom moste na existujúcu cyklotrasu zo strany od Trstenej,“ uviedla Žilinská župa.

Podľa odhadu Žilinského samosprávneho kraja si realizácia rozsiahleho projektu vyžiada prinajmenšom 10 miliónov eur. Vedenie kraja je pripravené túto investíciu uskutočniť prevažne z finančných prostriedkov získaných cez fondy Európskej únie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu