Na žilinskej univerzite včera pod vedením nového rektora slávnostne zahájili nový akademický rok


Foto: Na žilinskej univerzite včera pod vedením nového rektora slávnostne zahájili nový akademický rok Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Žilinská univerzita otvára svoje brány pre študentov už sedemdesiat rokov. Za toto obdobie štúdium na žilinskej akademickej pôde úspešne ukončilo takmer 85-tisíc absolventov zo Slovenska aj zahraničných krajín. Slávnostná otváracia ceremónia bola tento rok spojená s inauguráciou nového rektora univerzity.

Slávnostné otvorenie 70. akademického roka pre približne 8-tisíc študentov sa uskutočnilo v utorok 20. septembra v jednej z najväčších ául žilinskej univerzity. Po tradičnom septembrovom podujatí nasledovala inaugurácia nového rektora profesora Jána Čelka.

Vstupujeme do jubilejného 70. akademického roka, ale aj do veľmi turbulentnej a nestabilnej doby. O to viac sa musíme pripraviť na rôzne krízové situácie, ktoré preveria naše ľudské i manažérske schopnosti,“ uviedol rektor Žilinskej univerzity v Žiline Ján Čelko.

Podujatia sa zúčastnil aj žilinský primátor Peter Fiabáne spolu so zástupcami vedenia Žilinského samosprávneho kraja. Na slávnostnom otvorení akademického roka nechýbali ani významní zástupcovia slovenských aj zahraničných univerzít. O sprievodný kultúrny program sa postaral spevácky zbor Omnia.

„Je našou povinnosťou šíriť na univerzite hodnoty vzdelania, úctu ku vzdelanosti i múdrosti. Pevne verím, že spoločne s kolegami, spolupracovníkmi, dekanmi, senátormi a so všetkými ďalšími, ktorým osud i smerovanie našej univerzity nie je ľahostajné, a ktorí chcú spojiť svoje ciele s vytváraním tvorivej atmosféry na univerzite, dokážeme tieto hodnoty naplniť,“ dodal Ján Čelko.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu