Policajný príslušník z Liptovského Mikuláša asistoval nevidiacemu športovcovi pri výstupe na vrch Bystrá


Foto: Policajný príslušník z Liptovského Mikuláša asistoval nevidiacemu športovcovi pri výstupe na vrch Bystrá Foto: Stanislav Mikšovský

Nevidiaci športovec Pavol Kéri si v piatok 16. septembra splnil ďalší zo svojich snov aj za pomoci kpt. Ing. Stanislava Mikšovského z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši. Polícia sa o jedinečný zážitok podelila s verejnosťou prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Príslušník PZ na Liptove, ktorý sa v súčasnej dobe pripravuje na výstup na najvyššiu sopku planéty Ojos del Salado v Atacamskej púšti, asistoval nevidiacemu športovcovi pri výstupe cez Račkovú dolinu, Gáborovú dolinu a Bystré sedlo na Bystrú, ktorá je so svojou výškou 2248 m n. m. najvyšším vrcholom Západných Tatier.

Neobyčajného turistu postretli na trase viaceré prekážky. Potôčiky, pohyblivé skaly, obnažené korene stromov, chladný vietor a napokon i svalovica sťažovali dosiahnutie cieľa, no pokoriť vrch Bystrá sa mu napokon podarilo. „Keď máte okolo seba tých správnych priateľov, tak aj nemožné je možné,“ uviedol Kéri vo svojom príspevku.

Tento výstup – úspech nevidiaceho športovca, môže byť motiváciou aj pre širokú verejnosť s tým, že keď sa chce, človek môže dosiahnuť čokoľvek,“ doplnila polícia, ktorá účastníkom zároveň pogratulovala k úspešnému výstupu.

Zdroj: Stanislav Mikšovský


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu