Návrat Avatara po 13 rokoch aj hriešna dedina Piargy. CINEMAX ŽILINA prináša novinky aj na konci septembra


Foto: Návrat Avatara po 13 rokoch aj hriešna dedina Piargy. CINEMAX ŽILINA prináša novinky aj na konci septembra Foto: YouTube

CINEMAX ŽILINA nespí ani v druhej polovici septembra. Na plátna prichádza ďalšia vlna nových filmových snímok zo zahraničnej, ale aj slovenskej produkcie. Na svoje si prídu priaznivci čarovného a záhadného sci-fi, ostrých komédií, mrazivého hororu, drámy, trileru, ale aj dokumentárneho žánru.

O tom, čo sa aktuálne v kine premieta, sme vás informovali v našom článku ešte na začiatku mesiaca. Teraz však do obehu pribúda zaujímavý mix, ktorý filmovým nadšencom nepochybne spríjemní chladné večery. Kompletný program aj s premietacími časmi nájdeš na oficiálnom webe kina CINEMAX. My ti v tomto článku prinášame aktuálnu pestrú ponuku druhej polovice septembra 2022:

Jane očami Charlotte (dokumentárny, životopisný)

Dátum premiéry: 22. september

Intímny náhľad do rodinnej histórie, spomienok aj zákulisia umeleckej tvorby britskej herečky, modelky a speváčky Jane Birkin z pohľadu režijnej debutantky a jej dcéry Charlotte Gainsbourg. Témy materstva, kultu krásy, alkoholizmu či vystúpenia z tieňa svojich rodičov sú podrobené dôkladnej analýze v citlivých a otvorených rozhovoroch oboch protagonistiek.


Avatar (obnovená premiéra) (sci-fi, ačkný, dobrodružný)

Dátum premiéry: 22. september

Epické dobrodružstvo ikonických Avatarov sa vracia naspäť do kín. Pokračovanie sa ocitne na plátnach kín už v decembri, preto CINEMAX ŽILINA ponúka obnovenú premiéru najúspešnejšieho filmu všetkých čias, ktorý vznikol pod taktovkou známeho režiséra Jamesa Camerona v roku 2009. Oscarovú snímku si môžete tentokrát pozrieť s remastrovaným obrazom 4K a zvukom HDR, vďaka ktorým sa prenesiete na vzdialenú planétu Pandora do roku 2154.


Neboj sa, zlatko (psychologický triler)

Dátum premiéry: 22. september

Režijný počin známej herečky Olivie Wilde zobrazuje tradičnú ženu v domácnosti z 50. rokov so svojím manželom, ktorá sa v utopickej experimentálnej komunite začína obávať, že očarujúca spoločnosť môže skrývať znepokojujúce tajomstvá. Ústrednú dvojicu tvorí Florence Pugh a populárny spevák a herec Harry Styles.


Indián (komédia)

Dátum premiéry: 22. september

Komediálny film z koprodukcie Česka, Slovenska a Poľska prináša boj osobností s vtipnými situáciami. Opisuje hektický život zaneprázdneného finančníka Ondreja Jonáša (Karel Roden) a jeho rodiny, do ktorého vstúpi duch zomierajúceho starého indiánskeho náčelníka (Daniel Olbrychski). Duch indiána sa snaží hlavného hrdinu presvedčiť na nový spôsob života, zmýšľanie a hodnoty, no nedarí sa mu to, a tak medzi nimi začne vnútorný boj. 


Piargy (milostná dráma)

Dátum premiéry: 22. september

Príbeh ľúbostného trojuholníka ukrytého v dedine Piargy, ktorá dýcha hriešnym životom až pokiaľ v jednu fašiangovú noc celkom nezmizne. Akoby ju čerti odniesli s ľuďmi, domami aj zvieratami. V slovenskej milostnej dráme na motívy novely Františka Švantnera sa predstaví Judit Bárdos v podobe chudobnej Juliši, Jana Oľhová, Daniel Fischer, Attila Mokoš, Lucia Siposová, Peter Nádasdi, ale aj Jana Kvantiková, Ivan Martinka, Lucia Vráblicová, či už zosnulý Marián Geišberg. Naplnia sa proroctvá starej vedmy Uli o príchode ancikrista a krutom treste? 


Trojuholník smútku (dráma)


Dátum premiéry: 29. september

Dvojnásobný víťaz Zlatej palmy z festivalu v Cannes Ruben Östlund natočil čiernu satirickú komédiu o spoločenských rolách a opojnej sile moci. Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya sú pozvaní na luxusnú výletnú plavbu, kde sa stretávajú s výstredným ruským obchodníkom a kapitánom, ktorý má blízky vzťah k alkoholu. Ich skutočnú náturu odhalí tlak nečakanej udalosti.


Úsmev (horor)

Dátum premiéry: 29. september

Berú si vlastné životy s úsmevom na tvári. Svedkom takejto traumatickej udalosti je aj psychiatrička Rose Coterová, po ktorej sa aj jej vracajú psychické problémy z mladosti a detstva. Kam až ju dokážu zaviesť znepokojujúce vízie a halucinácie? S blížiacim sa zlom chce bojovať prostredníctvom pretrhnutia reťaze, pretože je ďalšia na rade. Čo stojí na jej začiatku a čo všetko dokáže urobiť zúfalý človek v zúfalej situácii?


Svetlonoc (dráma, mystery)

Dátum premiéry: 29. september

Mysteriózny príbeh zo slovensko-českej produkcie. Tridsiatnička Šarlota sa vracia do rodnej dediny hlboko v slovenských horách. Pred mnohými rokmi odtiaľto za nejasných okolností utiekla. Jej návrat však u miestnych vzbudzuje hrozivé podozrenie, pretože po celý čas ju považovali za mŕtvu. Boja sa, že svojím príchodom prebudí bosorku, ktorá podľa legiend straší v okolitých lesoch.


Vražda v divadle (krimikomédia)

Dátum premiéry: 29. september

Vo West Ende v Londýne 50. rokov sa za divadelnou oponou začnú hromadiť mŕtve telá, medzi nimi aj hollywoodsky režisér filmu. K prípadu je privolaný svetom unavený inšpektor Stoppard (Sam Rockwell) a horlivá strážmajsterka Stalkerová (Saoirse Ronanová). Dvojica sa spolu ocitne v záhadnom a očarujúco špinavom divadelnom podzemí a nečakanú vraždu vyšetrujú na vlastné riziko. Vrahom môže byť totiž ktokoľvek.


Kde raky spievajú (sci-fi)

Dátum premiéry: 29. september

Film založený na úspešnej knižnej predlohe Delie Owens. Kya je mladá žena, ktorú v detstve opustila celá jej rodina. Vďaka svojej vynaliezavosti a sile dokázala prežiť na vlastnú päsť v tajomných močiaroch Severnej Karolíny. Po nešťastnej udalosti spojenej s jej bývalou romantickou známosťou sa stáva hlavnou podozrivou v komplikovanom vyšetrovaní. Dôkazov proti jej nevine je naozaj veľa.


Westlife - Live at Wembley Stadium (pop)

Dátum premiéry: 29. september (len !ARTMAX)

Jedinečný hudobný zážitok z írskej popovej skupiny Westlife si môžete vychutnať v ARTMAX len vo štvrtok 29. septembra. Skupina vystúpila prvýkrát na najväčšom britskom futbalovom štadióne tento rok v auguste. Záznam fenomenálneho koncertu z vypredaného Wembley Stadium si teraz môžete užiť aj vy.

Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX ŽILINA.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu