Polícia obvinila 32-ročného muža, ktorý šoféroval opitý v čase zákazu viesť motorové vozidlo


Foto: Polícia obvinila 32-ročného muža, ktorý šoféroval opitý v čase zákazu viesť motorové vozidlo Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 32-ročný muž z Čadce. Obvinený muž mal navyše šoférovať v čase zákazu viesť motorové vozidlo, poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci ho preto obvinil aj z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. 

Obvinený muž  v nedeľu 18. septembra vo večerných hodinách viedol po miestnej komunikácii v Čadci osobné motorové vozidlo Škoda. Následne bol policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca zastavený.  

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,92 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ uviedla polícia. 

Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu