Na Liptove sa budú konať medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní sôch, päť z nich bude vydražených v aukcii pre charitu


Foto: Na Liptove sa budú konať medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní sôch, päť z nich bude vydražených v aukcii pre charitu Foto: www.visitliptov.sk

Na medzinárodných majstrovstvách vo vyrezávaní drevených sôch v Jánskej doline pri Liptovskom Mikuláši sa v tomto týždni predstavia rezbári z troch krajín. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

Píly sa rozozvučia vo štvrtok 15. septembra, kedy rezbári začnú postupne spracovávať desať kubíkov dreva. Jedným z cieľom tohtoročného šampionátu vo vyrezávaní drevených sôch je pomyselne spojiť domovskú Jánsku dolinu s Demänovskou dolinou. 

„Špičkoví rezbári zo Slovenska, Česka a Poľska vyrobia dva veľké drevené fotopointy - pre jeden sme vytvorili miesto v Jánskej doline a druhý presunieme do Demänovskej doliny,“ doplnil organizátor Ján Strachan.


Podujatie vyvrcholí v sobotu 17. septembra. Pre návštevníkov Jánskej doliny bude od 10:00 pripravený sprievodný program aj divácky atraktívna rýchlorezba. Jej výsledkom bude päť sôch, ktoré si budú môcť návštevníci zakúpiť v aukcii. Výťažok z predaja sôch poputuje na charitatívne účely.

Milovníci a obdivovatelia rezbárskej práce môžu následne v nedeľu 18. septembra navštíviť podujatie Deň dreva v Kysuckom múzeu, kde Sympózium rezbárov predvedie mnohoraké využitie dreva v každodennom živote našich predkov.


Miesto: -
Dátum: 14.09.2022 - 10:00    17.09.2022 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu