Mladí vodiči nerešpektovali najvyššiu dovolenú rýchlosť, 20-ročná motoristka prekročila hranicu o 75 km/h


Foto: Mladí vodiči nerešpektovali najvyššiu dovolenú rýchlosť, 20-ročná motoristka prekročila hranicu o 75 km/h Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

K minulotýždňovému prípadu sa pridala ďalšia dvojica mladých vodičov, pri ktorej dopravní policajti z Čadce zistili priestupky. Najvyššiu dovolenú rýchlosť prekročili o 75 km/h a 61 km/h. O nerešpektovaní pravidiel informovala polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Dňa 11.9.2022 20-ročná vodička Audi jazdila v obci Oščadnica rýchlosťou 125 km/h v úseku, kde je dovolená najvyššia rýchlosť 50 km/h,“ spresnila polícia prvý prípad, pri ktorom bola motoristke uložená bloková pokuta vo výške 800 eur.



Rovnaký trest neminul ani 19-ročného vodiča Škody, ktorého polícia namerala v obci Raková, keď ňou prechádzal rýchlosťou 111 km/h v úseku s dovolenou rýchlosťou 50 km/h.

Polícia rieši podobné priestupky na dennej báze, preto opäť pripomína potrebu bezpečnej jazdy. „Apelujeme na vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a jazdili zodpovedne. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si aj možné dôsledky svojho konania,“ doplnila polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu