VIDEO: Na stavbe privádzača v Kysuckom Novom Meste sa aktívne pracuje, sprejazdnený má byť v roku 2023


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Výstavba diaľničného privádzača D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto napreduje. Na úseku je možné každý deň vidieť čulý pracovný ruch a začínajú rásť aj prvé časti mostov. Zhotoviteľ aktuálne pripravuje injektáž mikropilót a zakladá piliere. Na jeseň ho na stavbe čaká aj preložka vedenia vysokého napätia.

„Aktuálne je na stavbe v priemere 40 mechanizmov, ktoré vykonávajú rôzne práce.  Tie sa týkajú prevažne premostenia. Realizujú sa násypy zo zlepšenej zeminy a štrkodrviny, injektáž mikropilót či budovanie plochy na realizáciu zakladania mosta. Pripravujeme sa aj na viazanie betonárskej výstuže piliera, vykonávame debnenie a betonáž, viazanie výstuže na stenách opory a realizujeme prefabrikované dielce mosta,“ spresňuje Národná diaľničná spoločnosť.

Na stavbe sa okrem už spomenutého pripravuje aj odstránenie starého vodovodu, realizuje prístupová komunikácia k jednému z pilierov a takisto sa budujú základy stožiarov pre vedenie vysokého napätia.

Diaľničný privádzač D3 prepojí vyťaženú cestu prvej triedy I/11, budúcu diaľnicu D3, cestu tretej triedy III/2095 a miestnu komunikáciu pri priemyselnom závode v Kysuckom Novom Meste.

Celková dĺžka stavby je takmer 1,4 kilometra. Zmluvná cena výstavby je približne 13,7 milióna eur bez DPH a predpokladaný termín sprejazdnenia je naplánovaný koncom budúceho roka (2023).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu