Rozsiahla odstávka elektriny zasiahne počas stredy približne 900 domácností v okrese Žilina


Foto: Rozsiahla odstávka elektriny zasiahne počas stredy približne 900 domácností v okrese Žilina Foto: Ilustračné/pixabay.com

Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala od dnes 12. septembra do stredy 14. septembra rozsiahlu odstávku elektriny v troch slovenských krajoch. Zasiahnuť má takmer štyritisíc stredoslovenských domácností. Obmedzeniam sa nevyhnú ani obce Višňové a Turie v okrese Žilina, kde zostane bez elektriny približne 900 domácností.

Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté,“ uviedla SSD.

Obce Višňové a Turie čaká odstávka elektriny v stredu 14. septembra od 7:00 do 21:00 hod. SSD uviedla, že plánované práce na distribučnej sústave súvisia s výstavbou diaľničného tunela. Presné lokality sú uvedené na oficiálnom webe spoločnosti alebo v aplikácii, ktorá občanov o plánovaných odstávkach informuje v niekoľkotýždňovom predstihu.

Uvedené časy sa v prípade bezproblémových prác môžu výrazne skrátiť. Dovtedy energetici SSD žiadajú verejnosť o trpezlivosť a pochopenie, keďže práce prebiehajú v záujme zvýšenia bezpečnosti a spoľahlivosti distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu