DPMŽ pripravuje Deň otvorených dverí, návštevníci si budú môcť bezplatne vybaviť dopravnú kartu


Foto: DPMŽ pripravuje Deň otvorených dverí, návštevníci si budú môcť bezplatne vybaviť dopravnú kartu Foto: ilustračné

Dopravný podnik mesta Žiliny pozýva občanov mesta Žilina a ostatných záujemcov na Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať 17. septembra 2022 od 13:00 do 17:00 v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici v Žiline.

Pre návštevníkov je pripravená prehliadka moderného vozidlového parku i prehliadka historických vozidiel, s ktorými budú môcť absolvovať jazdu okolo centra mesta. Tradičnou a obľúbenou časťou programu bude prejazd autobusu s cestujúcimi cez umyváreň.

Umelecký a kultúrny zážitok sprostredkuje skupina Campana Batucada svojím jedinečným bubeníckym vystúpením a pre najmenších návštevníkov bude pripravené interaktívne divadelné predstavenie Zlatovláska. Zaujímavosťou v programe budú ukážky zásahu Záchrannej brigády alebo absolvovania lukostreľby pod vedením profesionálov. 


V rámci Dňa otvorených dverí, ako aj počas celého Európskeho týždňa mobility si budú môcť návštevníci bezplatne vybaviť dopravnú kartu. Dopravný podnik zároveň pri tejto príležitosti predstaví aj niekoľko zaujímavých noviniek.

V rokoch 2024 až 2026 prejde zastaralé depo DPMŽ rozsiahlou modernizáciou, infraštruktúra žilinskej MHD má už totiž viac ako 25 rokov a aktuálne už nevyhovuje potrebám údržby nových vozidiel. 


Miesto: Kvačalova ulica 2
Dátum: 17.09.2022 - 13:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu