Dva dni plné kofeínu a kvalitnej kávy od slovenských pražiarní. Žilinský festival kávy začína už 16. septembra


Foto: Dva dni plné kofeínu a kvalitnej kávy od slovenských pražiarní. Žilinský festival kávy začína už 16. septembra

Ak aj vy patríte k tým, ktorým počas dňa nesmie chýbať kvalitná káva, žilinské kofeínové zážitky sú tu práve pre vás. Ponorte sa do sveta kávy a užite si dva dni plné kofeínu, informácií i dobrej nálady. Už 16. - 17. septembra 2022 si budete môcť v Novej Synagóge v Žiline vychutnať skvelé kávy a to najmä od slovenských pražiarní. A pozor - ochutnávky káv sú v cene vstupenky.

Po predchádzajúcom prvom ročníku (2019) a pozitívnych ohlasoch bude festival opäť v eko-duchu. Káva sa bude podávať len do vlastných pohárov, šálok, hrnčekov, …, alebo pohárikov KeepCup s logom festivalu, ktoré si môžete zakúpiť aj priamo so vstupenkou za zvýhodnenú cenu.

Tento ročník bude bohatší o exkluzívne kávové drinky s „kvapkou“ alkoholu, ktoré vám namieša profesionálny barman. Čakajú vás viaceré spôsoby prípravy kávy. Okrem tradičného espressa môžete ochutnať kávu pripravenú alternatívnymi metódami. Spoznáte kávové zrná z rôznych kútov sveta, ich experimentálne spracovanie i rôzne stupne praženia.

Žilinský Festival Kávy – to sú aj prednášky a workshopy, na ktorých sa naučíte ako správne vyšľahať mlieko, dozviete sa aké chute a parametre vieme v káve rozoznávať, aký je rozdiel medzi komoditnou a výberovou kávou, vyskúšate si profesionálne technológie a profesionálne kávovary Modbar, a hlavne spoznáte kávovú komunitu a ľudí s vášňou pre kávu.

Organizátormi sú Habesh Coffee - slovenská značka etiópskej kávy so sídlom v Žiline, Street Café - žilinská kaviareň s výberovou kávou a Coffee Market - kávové podujatia.

Medzi vystavovateľmi bude hlavným partnerom mlsnakava z Banskej Bystrice so svojou výberovou kávou a kávovarom Victoria Arduino Black Eagle Maverick. Partnermi festivalu sú aj gastro technológie zastrešené spoločnosťou OMES, ale aj spoločnosť MABETS, oficiálny distribútor ekologických, opakovane použiteľných pohárov KeepCup.

Kávových fanúšikov potešia vystavovatelia ako Verticcio, Karma Coffee, 9 Grams Coffee, Coffia, Gastrovia, Coffeein, Ready after Coffee, Habesh Coffee a iné.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Žilinský festival kávy