Pilotom spadnutého lietadla pri Bytči bol olympijský medailista Radoslav Židek, v horiacom vraku ostal zakliesnený


Foto: Pilotom spadnutého lietadla pri Bytči bol olympijský medailista Radoslav Židek, v horiacom vraku ostal zakliesnený

V okrese Bytča došlo v utorok (6. 9.) v podvečerných hodinách k pádu lietadla na hospodársku budovu. Pri nehode sa lietadlo prepadlo do vnútorných priestorov budovy, následne došlo k vznieteniu.

Dvaja členovia posádky boli prevezení záchrannou zdravotnou službou do nemocnice. „V žilinskej nemocnici sme v utorok 6. 9. 2022 prijali jedného z účastníkov nehody lietadla v Petroviciach. Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín, popáleniny pokrývajú 30 % povrchu jeho tela,“ tvrdí hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

Pacient je podľa Zátekovej aktuálne stabilizovaný, je hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v umelom spánku z dôvodu liečby a ošetrovania popálenín.

Pilotom mal byť podľa portálu REFRESHER slovenský olympijský medailista Radoslav Židek. „Židek v lietadle sedel so svojím bratom, no stroj spadol na stajňu v obci Petrovice. Obaja muži nehodu prežili – brat olympionika sa z vraku lietadla dostal sám len s ľahšími zraneniami, lenže Radoslav Židek zostal v stroji zakliesnený,“ uvádza REFRESHER.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu