V Strednej zdravotníckej škole v Žiline zrekonštruovali internát. Hrozilo, že ho zavrie hygiena


Foto: V Strednej zdravotníckej škole v Žiline zrekonštruovali internát. Hrozilo, že ho zavrie hygiena Foto: Facebook/Stredná zdravotnícka škola v Žiline

V pondelok 5. septembra otvorili v Strednej zdravotníckej škole v Žiline zrekonštruovaný internát s kapacitou 224 miest. Rekonštrukcia začala po verejnom obstarávaní v októbri 2020 a vyžiadala si investíciu 2,5 milióna eur.

„Bolo jednoznačné, že buď nám internát zavrie hygiena alebo sa pustíme do rekonštrukcie. Rozhodli sme sa pre rekonštrukciu a som rada, že už tento školský rok môže internát slúžiť študentom,“ uviedla predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Hĺbkovou rekoštrukciou prešlo údajne všetko okrem základov a strechy, zachované ostali len nosné konštrukcie. Obvodový plášť bol demontovaný a nahradený novými konštrukciami. V budove sa realizovala aj výmena rozvodov inžinierskych sietí.


Podľa riaditeľky školy Daniely Peclerovej bude Strednú zdravotnícku školu v dennom štúdiu navštevovať 500 žiakov v odboroch asistent výživy, zdravotnícky laborant, masér, praktická sestra. V štúdiu popri zamestnaní ponúka škola odbory praktická sestra a sanitár.

„Záujem o zdravotnícke odbory na stredných školách rastie. A je veľmi dobré, že aj ministerstvo zdravotníctva sa dohodlo s ministerstvom školstva a zvýšilo počty študentov,“ skonštatovala predsedníčka ŽSK.

Do stredných škôl v Žilinskom kraji nastúpilo v novom školskom roku takmer 30-tisíc žiakov, ktorí majú možnosť študovať viac ako 350 študijných a učebných odborov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu