Nový diaľničný most na Liptove v hodnote 2,6 milióna eur bol sprejazdnený


Foto: Nový diaľničný most na Liptove v hodnote 2,6 milióna eur bol sprejazdnený

Ešte v marci roku 2021 odštartovali na Liptove práce na búraní starého diaľničného mosta Podbanské, ktorý bol v nevyhovujúcom stave. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vtedy informovala, že nový most bude postavený a sprejazdnený v lete 2022.


Búranie, ktoré odštartovalo 26. marca 2021, trvalo celkom deväť týždňov. Ihneď po odstránení konštrukcie sa začalo s výstavbou nového mosta. Stavebné práce realizovala spoločnosť Swietelsky-Slovakia.

Aktuálne je nový diaľničný most sprejazdnený, má 5 polí a celková dĺžka mosta je približne 150 metrov.  Most je široký 15 metrov a vysoký 8,3 metra. Nosná konštrukcia je monolitická, dvojtrámová z predpätého betónu. Jeho realizácia predstavuje sumu 2 614 561 eur podľa zmluvy o dielo.

„Ľavý diaľničný most v smere z Popradu do Liptovského Mikuláša sme úplne zbúrali a na jeho mieste postavili nový. Medzi najnáročnejšiu činnosť v rámci komplexnej obnovy ľavého mosta patrilo práve zbúranie starého mosta a sprejazdnenie cesty II/537 v stanovenom časovom limite, teda len počas jedného víkendu,“ uvádzajú v príspevku na sociálnej sieti NDS.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu