V rámci kampane upozorňuje polícia na podvodníkov, ktorí sa cez facebookové súťaže snažia vylákať od ľudí financie


Foto: V rámci kampane upozorňuje polícia na podvodníkov, ktorí sa cez facebookové súťaže snažia vylákať od ľudí financie Foto: ilustračné/Pexels

Špeciálna kampaň polície Slovenskej republiky bojuje proti podvodom. Medzi ne patria aj podvodné súťaže na sociálnych sieťach, a to najmä na Facebooku. 

„Kto z nás by nechcel vyhrať záhradný domček, auto, alebo práčku? Takéto výhry však nedostanete od facebookovej stránky, ktorá nemá vlastný web, kontaktné údaje ani sídlo,“ dodáva polícia na sociálnej sieti.

Ďalej uvádzajú, že princíp ich podvodov je takmer vždy rovnaký, jediné, čo sa mení, je „cena“. „Podvodná súťaž v podstate vyžaduje lajkovanie, zdieľanie statusu alebo komentár. Následne vám facebooková stránka napíše do súkromnej správy, že ste vyhrali, treba len zadať údaje z Vašej karty. Ak to spravíte, už vás majú a môžete prísť o stovky až tisíce eur,“ doplnila polícia.

Podpodníci pritom môžu byť aj na úplne inom mieste vo svete a sú takmer nevystopovateľný. Takže ak nechcete prísť o svoje peniaze, nezapájajte sa do podozrivých súťaží. Je to mimoriadne nebezpečné.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu