Vo Velickej stene vo Vysokých Tatrách vypadol 34-ročný horolezec. Pomôcť mu musela Horská záchranná služba


Foto: Vo Velickej stene vo Vysokých Tatrách vypadol 34-ročný horolezec. Pomôcť mu musela Horská záchranná služba Foto: www.hzs.sk

Horskí záchranári pomáhali v sobotu 3. septembra v doobedňajších hodinách zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách. O pomoc žiadal 34-ročný poľský horolezec, ktorý vypadol vo Velickej stene. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov, ktorí ich zobrali v Starom Smokovci na palubu a smerovali do Velickej doliny horolezcovi na pomoc.

Medzitým spustili spolulezci postihnutého pod stenu, pri páde si privodil poranenie hornej končatiny v oblasti ramena a ďalšie ľahšie poranenia,“ uvádza HZS. Záchranári mu na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, podali medikamentóznu liečbu a poranenú končatinu mu zafixovali. 

Neskôr už pre zhoršené poveternostné podmienky nebolo možné nasadiť leteckú techniku, preto bol zranený muž za pomoci nosidiel transportovaný na Sliezsky dom. Odtiaľ pokračovali všetci terénnym vozidlom do Starého Smokovca, kde ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu