Vodičovi, ktorý spal v dodávke na čerpacej stanici pri Žiline, ukradli peňaženku a všetky doklady


Foto: Vodičovi, ktorý spal v dodávke na čerpacej stanici pri Žiline, ukradli peňaženku a všetky doklady Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Dvojica neznámych zlodejov počas noci okradla spiaceho vodiča plachtovej dodávky, ktorý trávil noc pri čerpacej stanici v Tepličke nad Váhom. O incidente informoval príspevkom zverejneným vo facebookovej skupine HAKA, ktorá sa zameriava na hľadanie odcudzených vozidiel.

Okradnutý motorista sa v noci z pondelka 29. na utorok 30. augusta nachádzal vo svojej dodávke na čerpacej stanici VOMS vedľa frekventovanej komunikácie druhej triedy II/583 vedúcej zo Žiliny cez Terchovú do obce Párnica. Nadránom o 3:25 hod. sa na pumpe zastavilo vozidlo značky Peugeot, z ktorého mali vystúpiť dve osoby.

„Do auta sa mi dostali bez poškodenia zámkov. A okradli ma o všetko, čo nebolo pribité, vrátane peňaženky, kde som mal hotovosť a hlavne všetky doklady, bez ktorých nemôžem vykonávať svoju robotu. Takisto mi ukradli všetky tankovacie karty. Moju osobnú kartu sa hneď snažili overiť cez Apple Pay,“ popísal udalosť vodič dodávky.


Spiaceho muža zobudili nezvyčajné zvuky a okamžite zbadal, že má otvorené všetky dvere na kabíne. Po vystúpení z dodávky zahliadol neznáme osoby utekajúce smerom k svojmu vozidlu. Podľa popisu okradnutého vodiča išlo o auto značky Peugeot, ktorému nesvietilo zadné svetlo.

Incident na čerpacej stanici v Tepličke nad Váhom zachytili bezpečnostné kamery, na zázname však nie je viditeľné evidenčné číslo vozidla zlodejov. Vodič plachtovej dodávky kontaktoval políciu a podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Zároveň však prosí verejnosť o pomoc s vypátraním zlodejov alebo svedkov, ktorí sa mohli v čase krádeže nachádzať na čerpacej stanici.

„Ak by ste v tej dobe niekto bol na tejto čerpacej stanici a všimol si niečoho, budem moc vďačný. Ak by ste niekde našli doklady ČR na meno David Lukáč, prosím, ozvite sa mi,“ prosí nešťastný motorista.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu