FOTO: Vo Varíne prebieha medzinárodný zraz historických vozidiel Fiat, popoludní budú vystavené na námestí


FOTO: Vo Varíne prebieha medzinárodný zraz historických vozidiel Fiat, popoludní budú vystavené na námestí
Galéria: 22 fotiek
Foto: Facebook/Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke

V obci Varín aktuálne prebieha druhý deň 26. ročníka medzinárodného zrazu historických vozidiel značky Fiat. Podujatie trvá od piatku 26. augusta do nedele 28. augusta v Autocampingu Varín. Počas dnešného dňa kolóna výstavných vozidiel vyrazila na Kysuce.

Spanilá jazda odštartovala o 9:00 hod. ráno z Autocampingu Varín smerom do skanzenu Kysuckého múzea vo Vychylovke. V skanzene sa posádky Fiatov zdržali tri hodiny, počas ktorých absolvovali prehliadku múzea a jazdu na Historickej lesnej úvraťovej železnici.

Veterány následne vyrazili na námestie v Starej Bystrici, kde sa podľa programu zdržia približne do 16:00 až 16:30 hod. Po obednej prestávke a zastavení pri Slovenskom orloji zamieria naspäť do Varína, kde sa rozmiestnia po Námestí sv. Floriána a Hrnčiarskej ulici. Výstava by mala trvať približne hodinu.

„Vystavených bude približne 100 kusov rôznych modelov a historických vozidiel majiteľov zo Slovenska, Čiech, Poľska a Maďarska. Príďte sa pozrieť, pofotiť a poobdivovať krásne veterány. Všetci ste srdečne vítaní!“ pozýva obec Varín na svojom oficiálnom webe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu