Mesto Žilina odstraňuje nebezpečné dreviny, za každý vyrúbaný strom však vysadí dva nové


Foto: Mesto Žilina odstraňuje nebezpečné dreviny, za každý vyrúbaný strom však vysadí dva nové Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Na území Žiliny aktuálne prebieha výrub stromov, ktoré boli podľa odborníkov v havarijnom stave. Primátor mesta Peter Fiabáne sa k téme vyjadril v príspevku na sociálnej sieti. Stromy podľa neho Žilinčania strácajú neradi, niekedy je to však nevyhnutné.

Počas najbližších dní bude núdzovo odstránených 27 kusov rôznych drevín, ktoré ohrozovali životy, zdravie a majetok obyvateľov Žiliny. Mesto sa zameralo hlavne na stromy, ktoré sú odumreté a nachádzajú sa v najhustejšie zastavaných územiach s veľkým počtom obyvateľov.


Výrub prebieha na sídliskách Hliny, Vlčince, Solinky a Hájik, ako aj v centre mesta. Najväčšie množstvo stromov bude odstránené na Hlinách. Primátor mesta však prisľúbil, že Žilinčania o zeleň neprídu navždy.

„Aj pri drevinách odstránených z bezpečnostných dôvodov platí, že mesto za každý stratený strom vysadí dva nové,“ uistil obyvateľov Žiliny primátor Peter Fiabáne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu