Zničený most cez potok Rosinka, ktorý spája Vlčince a Trnové konečne opravili


Foto: Zničený most cez potok Rosinka, ktorý spája Vlčince a Trnové konečne opravili
Galéria: 4 fotky

Ľudia, ktorí prechádzajú skratkou cez potok Rosinka na Vlčince a naopak sa potešia. Most, ktorý zničili vandali bol zrekonštruovaný.

Po tvrdeniach, že most nie je možné opraviť sa to napokon predsa podarilo. Problém však riešili sami občania z ulice Rakové. Konkrétne jeden z nich kontaktoval kompetentné osoby, s ktorými sa stretol a podnietil ich k riešeniu. Lávka bola koncom minulého týždňa opravená.

Most potreboval rekonštrukciu pre bezpečnosť prechádzajúcich. Využívajú ho občania z blízkeho okolia, aj zo sídliska Vlčince, no chodník k nemu vedie po súkromných pozemkoch. Mestskí poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš stále hľadajú riešenie, ako vysporiadať pozemky a zachovať aj prístupovú cestu.

V pláne je vybudovanie betónového, či železného mosta.

Kompletná oprava dreveného mosta mala stáť asi 1500 eur. Mesto má údajne pripravené financie vo výške až okolo 5000 eur. Keďže most teraz opravili pracovníci Povodia Váhu š.p., mesto tak do neho už nemusí investovať a vyčlenené peniaze môže v budúcom roku navýšiť.

Celkový rozpočet bude možné po vysporiadaní pozemkov využiť na postavenie železného, alebo betónového mosta, ktorý vandali nezničia. Ľudia budú prechádzať zatiaľ po súkromných pozemkoch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu