Rumunský vodič kamiónu zrazil pri Martine staršieho chodca, ktorý nehodu neprežil


Foto: Rumunský vodič kamiónu zrazil pri Martine staršieho chodca, ktorý nehodu neprežil Foto: KR PZ Žilina

Včera v skorých ranných hodinách došlo na komunikácii prvej triedy I/65 v blízkosti Martina k dopravnej nehode s tragickými následkami, ktorá spôsobila dlhšie obmedzenie v cestnej premávke. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V utorok 23. augusta nadránom viedol 31-ročný muž z Rumunska nákladné motorové vozidlo značky Volvo po ceste I/65 smerom od Turčianskych Teplíc do Martina. V blízkosti križovatky s komunikáciou tretej triedy III/2140 vedúcej do obce Ďanová z neznámych príčin narazil do staršieho chodca, ktorý sa nachádzal na ceste.

„Pri dopravnej nehode utrpel 60 ročný chodec zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia kvôli dokumentovaniu dopravnej nehody a odstraňovaniu jej následkov na dlhšiu dobu úplne uzatvorila predmetný úsek komunikácie. Premávka bola smerovaná na obchádzkovú trasu vedúcu po ceste II/519 od obce Príbovce k obci Diviaky. Príčinu a ďalšie okolnosti tragického nešťastia naďalej vyšetrujú policajti.

„Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ doplnila Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu