Košická ulica v Žiline bude po požiari kamióna uzavretá do ranných hodín, premávka je ďalej vedená cez Celulózku


Foto: Košická ulica v Žiline bude po požiari kamióna uzavretá do ranných hodín, premávka je ďalej vedená cez Celulózku

Na Košickej ulici v Žiline došlo v utorok 23. augusta 2022 popoludní k požiaru nákladného vozidla s cisternou. Vodič po spozorovaní problému zašiel na kraj vozovky v protismernej časti cesty. Vzdialil sa tak čo najviac od neďalekých predajní automobilov a autoservisov. 

Po odstavení vozidla zachvátili náves plamene a do okolia stúpal hustý dym. Na miesto dorazila v krátkom čase približne desiatka žilinských hasičov s piatimi kusmi techniky a dostala požiar pod kontrolu. Cesta prvej triedy však zostala po udalosti uzavretá v oboch smeroch. 

Podľa prvotných informácií operačného strediska žilinskej polície sa predpokladalo, že frekventovaný hlavný ťah bude uzavretý na minimálne 6 hodín. Motoristi tak počítali s vyriešením situácie najneskôr do polnoci. Policajný zbor ale neskôr informoval, že cestu sprejazdní až v stredu ráno.

„Cesta I/18 bude uzatvorená do ranných hodín dňa 24. 8. v úseku miesta požiaru za križovatkou Košická v smere zo Žiliny na Martin. Doprava je odklonená na ulicu Pri celulózke,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu