Žilinskí plutvoví plavci súťažili na dvoch kontinentoch, zúčastnili sa európskeho aj svetového šampionátu


Foto: Žilinskí plutvoví plavci súťažili na dvoch kontinentoch, zúčastnili sa európskeho aj svetového šampionátu Foto: Marián Bielka

Plutvoví plavci z Klubu športového potápania Delfín Žilina sa počas leta zúčastnili šampionátov na dvoch kontinentoch. Na európske aj svetové majstrovstvá v plutvovom plávaní vyslal klub Delfín dvoch svojich členov, ktorým sa napriek silnej konkurencii podarilo umiestniť na výborných pozíciách.

Európsky šampionát juniorov sa konal 20. až 26. júna v poľskom meste Poznaň, kde žilinský klub reprezentovala Petra Kissová a Juraj Kodaj. Svojich mladých zverencov sprevádzal tréner Tomáš Vandlík, ktorý sa staral o záverečnú prípravu juniorov.

„Výrazné úspechy dosiahla Petra, ktorá si doplávala pre skvelé 6. miesto na trati 1500PP a pre nemenej skvelé 7. miesto na 800PP, pričom na obidvoch tratiach splnila A-limity. Šampionátovú premiéru mal Juraj Kodaj, ktorý aj napriek svojim prvým štartom na šampionátoch obsadil solídne 13. a 16. miesto,“ uviedol Marián Bielka z Klubu športového potápania Delfín Žilina.

Svoje sily si so svetovou špičkou zmerali aj seniori Simona Heglasová a Šimon Šoška. Dvaja starší plavci sa zúčastnili svetového šampionátu, ktorý prebiehal od 20. do 23. júla v kolumbijskom meste Santiago de Cali v Južnej Amerike. Okrem jednotlivých výkonov reprezentoval Šimon Šoška žilinský klub v štafetovom plávaní, kde zverenci získali 6. miesto.

„Simona štartovala prvýkrát medzi seniormi a v silnej konkurencii obsadila 18. miesto na trati 50BF, kde si vylepšila osobné maximum o 4 stotiny a 21. miesto na trati 200BF. Náš mužský zástupca si doplával dvakrát pre 14. miesto pričom na trati 200 BF splnil prísny A-limit,“ pochválil výkony žilinských plavcov Marián Bielka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu