Sľúbená oprava zjazdu zo žilinského Rondla sa opäť neuskutoční, správcovi chýbajú finančné prostriedky


Foto: Sľúbená oprava zjazdu zo žilinského Rondla sa opäť neuskutoční, správcovi chýbajú finančné prostriedky

Koncom júla bol opravený povrch vozovky na frekventovanej okružnej križovatke Rondel v Žiline. Čiastočnou rekonštrukciou, ktorú zaplatilo mesto Žilina, však prešiel len samotný kruhový objazd bez výjazdových rámp. Niektoré zjazdy boli vynechané preto, že prešli opravou v nedávnej minulosti, iné zas nespadajú pod správu mesta.

Do druhej skupiny patrí aj výjazdová rampa z Rondla smerom na Poprad a Prievidzu, ktorá patrí Slovenskej správe ciest. Povrch komunikácie je na tomto úseku v zlom stave, so zvlneným asfaltom plným nebezpečných dier a prepadlín.  Slovenská správa ciest napriek tomu jej rekonštrukciu opakovane odkladá už niekoľko rokov.

Podľa prvého prísľubu mala byť vozovka predmetného úseku opravená pred začiatkom leta roku 2019. Správca sa však rozhodol vyhradené finančné prostriedky presmerovať na rekonštrukciu inej časti komunikácie prvej triedy I/60, ktorá tvorí mestský okruh v Žiline.


„V prípade, že by nedošlo k oprave toho úseku, tak počas zimného obdobia by sa na tom úseku vyskytovalo veľké množstvo výtlkov, preto sa neopravoval zjazd z Rondla na Poprad/Prievidzu,“ vysvetlila Lucia Brndiarová z kancelárie generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest.


Žilinskí motoristi sa opäť potešili v roku 2021, kedy správca komunikácie zaradil výjazdovú rampu smerujúcu na Poprad a Prievidzu do plánu obnov veľkoplošných opráv ciest prvej triedy na rok 2022. Vedenie mesta Žilina však v dobe rekonštrukcie kruhového objazdu uviedlo, že správca v skutočnosti opravu daného zjazdu neplánuje.


Keďže stav povrchu vozovky neustále degraduje a na nebezpečnosť prejazdu týmto úsekom upozorňuje čoraz viac občanov, opäť sme oslovili Slovenskú správu ciest so žiadosťou o objasnenie týchto nezrovnalostí. Podľa vyjadrenia hovorcu to však vyzerá, že si Žilinčania na nový asfalt ešte počkajú.

Oprava ramien okružnej križovatky Rondel sa v roku 2022 neuskutoční z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na predmetnú veľkoplošnú opravu,“ odpovedal Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu