VIDEO: Ďalšie prevrátené vozidlo sa nachádza vedľa cesty medzi obcou Belá a Žilinou


Foto: VIDEO: Ďalšie prevrátené vozidlo sa nachádza vedľa cesty medzi obcou Belá a Žilinou Foto: Facebook/Andy Synák

Jedným zo základných pravidiel cestnej premávky je prispôsobenie jazdy viacerým faktorom, medzi ktoré patria aj poveternostné podmienky a stav vozovky. Počas dažďa je preto na mnohých úsekoch ciest odporúčaná alebo prikázaná nižšia rýchlosť, než je povolená v slnečné dni.

V priebehu dnešného daždivého dňa došlo v blízkom okolí Žiliny k dvom dopravným nehodám, pri ktorých skončili vozidlá otočené na streche. Prvá nehoda, pri ktorej bola zranená prinajmenšom jedna osoba, sa stala krátko po 12:00 hod. na kopci pod obcou Hôrky.



O menej než dve hodiny po prvej nehode došlo k ďalšiemu prevráteniu osobného motorového vozidla na komunikácii druhej triedy II/583 medzi obcou Belá a Žilinou. Automobil leží na tráve v blízkosti jazdného pruhu v smere do Žiliny, nezasahuje však do vozovky.

O dopravnej nehode informoval jeden z okoloidúcich vodičov, ktorý zároveň zdieľal videozáznam z miesta nešťastia. K prevrátenému vozidlu aktuálne dorazili traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Žiline zo stanice Terchová s jedným kusom techniky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu