VIDEO: Špeciálne policajné jednotky na Liptovskej Mare zachraňovali životy, zdravie aj majetok


Foto: VIDEO: Špeciálne policajné jednotky na Liptovskej Mare zachraňovali životy, zdravie aj majetok Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Pri najväčšej slovenskej vodnej nádrži sa opäť stretli špeciálne policajné jednotky z celého Slovenska. Liptovská Mara poslúžila špeciálnym zložkám ako extrémny terén vhodný na nácvik zachraňovania ľudských životov a ochranu zdravia a majetku.

Zdokonaľovací výcvik priamo na vodnej hladine zorganizoval odbor výcviku Prezídia Policajného zboru. O špeciálnom letnom cvičení informoval v príspevku na sociálnej sieti Policajný zbor Slovenskej republiky, ktorý zároveň uverejnil videozáznam zachytávajúci túto akciu.

Tento rok sa výcviku na Liptovskej Mare zúčastnili príslušníci Pohotovostného policajného útvaru, Útvaru osobitého určenia a Národnej kriminálnej agentúry. K akcii sa pripojila aj mobilná zásahová jednotka hraničnej polície Sobrance, Poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru a odborníci z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.

„Za spoluprácu ďakujeme aj Hasičskému a záchrannému zboru, Leteckému útvaru Ministerstvo vnútra SR a rezortnej nemocnici Univerzitná nemocnica - Nemocnica svätého Michala,“ vyjadril svoju vďaku Policajný zbor Slovenskej republiky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu